PPA

De Persoonlijke Profiel Analyse (PPA), ook wel DISC test van Thomas International is de toonaangevende online assessment tool voor de werkgever of HR professional. De PPA is een schriftelijke en heldere rapportage betreffende het werkgedrag en de persoonlijkheid van een sollicitant of werknemer. Het is een krachtig instrument om op een snelle, betrouwbare en objectieve wijze het gedrag van iemand in de werksituatie in te schatten en de kernkwaliteiten van een persoon in kaart te brengen.

Een online PPA assessment geeft een helder overzicht van :


  • De kernkwaliteiten
  • Karaktereigenschappen en gedrag op de werkvloer
  • De motivatie
  • Communicatieve en sociale vaardigheden
  • Voor welke functie is de kandidaat het meest geschikt?
BESTEL DE PPA
De PPA assessment duurt gemiddeld 10 minuten.

De PPA rapportage

Over het ontstaan van de PPA online assessment De Persoonlijke Profiel Analyse is een assessment gebaseerd op de DISC - theorie uit 1928 van Dr. W.M. Marston.De methode werd begin jaren zestig ontwikkeld door Thomas Hendrickson en heet voluit de Persoonlijke Profiel Analyse methode van Thomas International.

Het DISC model is een psychometrische test en brengt onder andere sterke kanten, zwakke kanten, communicatie en voorkeursgedrag in kaart.

De schriftelijke uitslag van de PPA assessment wordt ondersteund in drie grafieken die tot in detail veel bruikbare informatie verschaffen. De drie grafieken geven aan hoe iemand zichzelf ziet, hoe diegene reageert en handelt in stressvolle situaties en tenslotte hoe hij of zij zich opstelt naar de buitenwereld toe.

De achtergrond van DISC. Waar staat het voor ?


 

Direct en Dynamisch

D-types willen graag direct benaderd worden. Ze willen de conclusie, de voordelen en de resultaten horen en de details als dat nodig is. Ze stellen vooral WAT VRAGEN. Ze zoeken DOELEN, CONTROLE en UITDAGING, willen leiding geven en bepalen graag de gang van zaken.

 

Inspirerend & interactief

I-types types willen graag POSITIEF benaderd worden. Ze lopen harder door complimenten, PUBLIEKE erkenning, plezier, tonen van gevoel en enthousiasme. Ze stellen WIE VRAGEN en kennen veel mensen. Ze hebben veel ideeën en gevoel voor humor. Ze communiceren als de beste.


Sociaal & Stabiel

S-types willen graag RELATIONEEL benaderd worden. Ze zijn vriendschappelijk en gemoedelijk. Ze stellen HOE VRAGEN en hebben tijd nodig om RUSTIG aan veranderingen en nieuwe ideeën te wennen. Ze werken graag SAMEN en stellen zich DIENSTBAAR op.

 

Correct en Consciëntieus

C-types willen graag een ANALYTISCHE benadering van zaken. Ze zoeken objectiviteit, FEITEN, KWALITEIT, en grondigheid, zonder gehaastheid. Ze stellen WAAROM VRAGEN en gebruiken LOGICA als norm. Ze zwichten niet voor een emotioneel appèl maar gaan voor het beste.


Tip: bestel een aanvulling op de PPA voor slechts €59 extra

In combinatie met de Thomas international PPA rapportage kan tevens een of meerdere Aanvullende Rapportages worden besteld die op een specifiek onderwerp inzoomt. Het geeft u de mogelijkheid kandidaten aan functies te koppelen en geeft inzicht in specifieke kernkwaliteiten.

Wilt u meer weten? Lees verder